iNgAt2 SoKmO...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

nak itut mummy?

Saturday, December 25, 2010

ajim injured kat sekolah

sepanjang cuti sekolah nh mommy anta ajim ke kelas tambahan tuk belajar membaca n iqra...saje supaya dia ade xtvt selain asik enjoy jalan sana jalan sini...anak2 zaman sekarang, xberani mommy nk lepas ajim merayau keliling umah...banyak sgt da kes berlaku...lagipon persekitaran umah mommy nh akan nampak pelik kalu ade budak2 yg merayau main sana sini...lgpon ajim xde kawan pon selain dr cousin n kwn2 kat sekolah dia....xmcm zaman kita kecik2 dulukan...rilek jer kayuh beskal p pangge umah dia ajak pi main kat taman...skang da xdenyer camtu...parents siap marah lak kalu ade budak lain dtg kacau anak dia (pangge2 ajak main lak...anak aku nk blajo ler thee hee he)

smlm cam biase pas mommy balik dr klinik tuk test diabetes tu...ajim ke sekolah cam biase kul 11 n kul 12.30 mommy amik dia balik...dlm kul 1 lebih teacher aisyah kol mintak anta ajimawal lam kul 2 cz dia nk cover balik kelas membaca ajim...pagi tadi rupanya budak2 len wat xtvt mandi manda dlm kolam so ajim pon join skali...patut ler...

so kul 2 mommy anta ajim n eqal ke sekolah ngn harapan ajim akan cover ape yg dia miss ari2...tp betul2 nyer miss gak...anakanda ajim injured la pulok terkena pintu teacher katanya...aiyarkk! mula2 tengok cara cegu dia balut...mommy punyerla ngeri ngee ngee...korang tengok la...


berdesup jantung bila ajim tunjuk mende nh


soklan bertubi2 la kuar dr molot mommy nh...ajim kena ape...kena mcmn...darah banyak x...sakit x...nape teacher xckp papepon kt mommy td huhu....tp ngn slumber dia jwb...mommy rilekla...ajim xsakit pon la...darah sket je...huh mcm diajar2 lak jawab camtu

ajim ngan gaya macho tunjuk betapa dia xsakit ngn luka tu langsung...sabor jek

terpikir gak nape cegu dia xckp papepon td...mommy nh yg sibuk nk bayar yuran eqal cz eqal da last class kemarin...mlm td dia da balik melaka...tp ntah mcmn xjupe lak duit dlm henbeg mommy...careless tul...mn la mommy letak...malu pon ade...sebab terpaksa tangguhkan payment...maybe dok sibuk psl mende tu smpai cegu dia lupa nk kabor psl pe yg berlaku kt ajim td

ajim main cam biase lepas tu...byk kali di mintak nk bukak balutan tu cz rimas tp mommy yg penakut...biorla abi balik duu tengok luka anak...baru buka...tp sekejap jer...ajim yg lasak main sampai terungkai balutan tu n ciknie yg busan tengok pon tolong ler bukak kan...

bukannyer besor sgt pon luka...tp mommy tetap ngeri ngee ngee

mommy ingat nak pesan gak pada cegu supaya xberlaku lagi...tingat lak abi ckp yg cegu dia nampak muda2 sgt..pandai ke nk ajar anak orang...aduyai...risau lak pulak...nak mintak tengok pintu yg jadi penyebab kejadian tu...kalo tul rusak...kena la fix cepat2 kan...kalo xkena pada ajim pon...budak2 kecik manala tau ape2...makbapak yg anta kt situ mesti penuh pengharapan yg dia anta anak dia ke tempat yg selamat kat dunia kan?kan?

No comments:

Post a Comment

 

This Template is Brought to you by : AllBlogTools.com blogger templates


Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL