iNgAt2 SoKmO...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

nak itut mummy?

Tuesday, November 30, 2010

baby mommy 10 weeks!


td abi bwk mommy p jammy tuk scan baby...ikut kata pn doktor tu, due mommy diawalkan sikit kepada 27 jun ( so mommy terus updated lilypie td hehe)...ukuran baby skang dah 6cm...abi nmpak teruja sket bila dapat tengok anak td, mase ajim dulu abi xpenah dpt peluang...p check kt klinik kerajaan, manela dia nk layan nk pggil en suami masuk bilik tgk scan kan?...kepala n badan nmpak jelas, kaki n tangan baby br nk terbentuk...jantung nmpakla cm gedik2 kt dlm scan nh...abg ajim, x excited lgsung nk tgk adik...dia leka ngn toys yg ade dlm bilik doktor tu...paham2 aje la

Sunday, November 28, 2010

citer bibik

(entry blog lama lg hehe)
sekadar berkongsi cerita pengalaman daku yg penah menggunakan khidmat maid @ istilah yg kt suke guna-bibik...hope kisah yg i tulis nh dpt dijadikan panduan tuk kengkawan sumer kalo2 ade ter pk nk amik maid sbg pbantu umahtangga korang huhu...pk byk2 ye cz i rase sape2 yg pakai maid nh cam masuk prangkap jer tp xdinafikan dlm byk2 citer negatif pasal maid nh...masih ade maid2 dlm dunia nh yg berhati peyut, buat keja sbg 1 ibadah n bagus2 blaka cth maid yg digaji oleh paksedara i kt joho...rase since dr i kecik dia da ade n still kekal smpai skang...xbunyik la pape prob yg tmbul dr family sana berkenaan maidnya itu...

even byk ceritera yg didengar pasal maid nh, dlm tv,paper,kwn2,jiran n akk i sndiri...kitorang mengambil keputusan n bertawakalla abis2an la nh...hope niat suci km yg baik n bersih nh Allah akan beri kami sekeluarga maid yg baik jg heheh...kan org baik tuk org baik :)...nh pon lepas ade kes ngn nursery tpt i n along i anto ank2...citer pasai nurseri nh nnt i bongkar mase lain k...
idea asal adalah dr along...niat dia maybe nk kurangkan beban i n mama yg ngasuh ank2 beliau n anak i sndiri...ktorg perlukan seseorg tuk menjaga ank2 smntara bz mncari rezki diluar...i sbg chef kt umah, tukang ajor ngaji quran n sokmo gakla jd cegu tusyen bebudak nh...kira xsempat ar nk pastikan umah i berada dlm keadaan bersih, kemas, suci n murni...kain baju seminggu skali je dpt lipat tupon kalo sempat n rajin...byk lg la perkara2 yg i slalu buat2 xsmpat n syg time tuk tito heheh...mamatok pun perlukan pembantu tuk bsnes dia...bukan teruk pun keje nyer...sekadar tulun susun brg dlm lori jer...
bibik nh seperti kt kwn i...mr fariesh qaseh, kira pijak semut xmati la...baik tul depan mata kita...lately nh da mula pndai menunjukkan protes...rupa2nya mereka2 yg bekerja di sini sudah ade pakatan...bekerja di rumah org sbg maid hanyalah sbg batu loncatan tuk masuk ke malaysia...smpai 1 jangkamasa mula la deme akan buat hal...ape yg terjadi pd famili i merupakan 1 trauma tuk ktorg, maybe sesetengah kwn2 yg baca anggap ini sbg perkara biase...terpulang tp ktorg da xsggup beb...
awalnyer bibik i cume mntak nk anta duit tuk family dia...skali mntak 2juta rupiah...orait la 2,ktorg pon antorla berdasarkan gajinyer yg ado...tp permulaan nk antor 2 terkantoi 1 menda...rupa2nya maid nh pakai pasport org len...kantoi cz suh anto pakai nama lain...tanya punye tanya...barula nk ngaku...silap cz xamik tindakan awai2...dia da pndai mntak suh anto advance lak, pas2 potongla gaji dia bulan2...konon family dia 'sgt butuhkan wang'...heheh sori byk...ktorg xkan anto, kira lgkah berhati2 la nh...g pon da penah jd pd kak aja, bg duit awai2 pas2 bibik lari...sapo rugi?
bila xdapat seperti yg dia nak, mula2 la mcm mende yg dibuat (malas nk citer byk2)...shggala pd ptg kamis mggu lepas beliau ditemui pgsan dlm bilik air oleh mama i...ade 1 botol clorox yg terbuka bersama ngn 1 cup plastik (heheh pandai lak amik cawan nk minum ye)...minum ke x minum? wallahualam...
ktorg amik keputusan tuk anto ke spital even dia meronta2 xmo...sedar la plak mase nh...pakse gakla bwk, dibuatnyer mati anak org nh haru...tawakal jer la kalo tibe2 ade antara ktorg masuk jel, brani kerna benar bro...
smpai spital, awal2 lg bibik nh kena sindir ngn misi2 yg ade...diorg cam maklum jer kwn nh tgh berlakon...mereka lebey arif agaknyer...dipendekkan cerita, bibik nh ngaku nk bunuh diri so dtor nasihat tuk anto dia jupe pakar jiwa2 huhu...n kesimpulan dari proses rawatannyer itu...pihak ilmuwan perubatan merumuskan bahawa maid kitorang nh buat2 minum clorox tu...kalo minum pon sket sgt n dia da minum byk air cz takot mati kut...beliau didapati mengalami masalah mental n de la sket kemurungan cz xdapat ape yg dihajati...beliau mengaku tuk 'kabut' pas dpt duit 2 n telah berpakat ngn sorang ejen warga indon yg bukak kantin di 1 kilang di prai...mcm2 la yg org 2 da janji kt dia...siap nk bg kawen tu...pelik gak cz dia ngaku da ade suami kt jawa sana...dunia2...tp antara kisah lucu yg diciter kembali pd kami ialah beliau ditanya 1 soklan yg sama tp oleh 10 org dtor...setiap jawapan berbeza2...kejap kena pukul la...kejap x...xbagi makan la...tp rekod perubatan mula smpai mesia 42kg jer berat...timbangan yg terbaru ialah 48 kg...i sndrik nk naik 1 kg pon susah tau...kt yg asik keje, dia tu yg asik makan....kena paksa bangun kul 4 pagi...ye itu betul...i n mama mmg bangun kul 4 pg tiap2 ari...i kena masak tuk anak2...mamatok wat semayang sunat dia...tp molekla...dia pas maghrib da tito...pas subuh ktorg p keje dia terbongkang balik...kul bape bangun pn xto ar...rutin famili i xde yg dapat tito sebyk 2 tau...pntang tito pas subuh, mamatok cukup tegas tau didik kitorg...nh pon sbb kantoi ngn i yg da bertuka jadual p keje belah ptg...ty dia bf nh wat pe...sndrik ckp...da sumer org kua dia tito jer la...lg mau bising ka...kasi malu sj...cm xckop tito huh...
spjang bersama kami, maid nh xperlu masak n basuh baju...pasal bj cuma tulun jemur, angkat n lipat je...tupun setempat...i balik keje br amik bj2 yg da dilipat 2 masuk dlm sumer loker famili i atas alasan dia xkenal siape tuan baju2 tu...
ntahla kawan2...bab makan sokmo xpenah disisihkan...ape yg ktorg makan...itula yg dia makan...tgk tv pon sokmo join skali jer...layan cam famili sendiri jer...kesian...dia sorg diperantauan...tp nh la sebab n akibat yg ktorg harus terima...
malam nh adalah malam terakhir dia kt umah nh...sayu n sedih pun ade cz mmg ade rase sayang pd dia...slama dia di sini byk bantu jaga umah nh...anak2 pon still mahu pegi pd dia...tp hati seorang ibu terpaksa dikeraskan ngn melarang ank2 tuk mendekati dia...tau tindakan nh nmpak cruel tp lebih takot lg kalau dia apa2kan anak2 nh...terbayang2 dlm mata yg budak2 nh diberi minum clorox sama...masyaAllah...
along n adik akan sm2 naik bas bw dia ke KL...kt sana akan ado sorang pegawai yg akan sambut iring dia sehingga ke dlm peyut aeroplane...tujuannye adalah tuk pastikan dia xmelarikan diri n betul2 meninggalkan negara malaysia...arahan telah dikuarkan tuk dia xdapat kembali ke mesia dlm 1 tempoh yg lama...
kawan2 renung2 kan la ye...

taska anak

(entry blog lama lg)
haha xsgka...even da lama tggaikan skill menulis, powernya masih menyengat org yg baca tulisan i nh hehe...ade request nk tau citer pasal taska ye...kes nh da lama, di 'detect' tahun lepas g so nk citer skang cam da xbape havoc...bukan niat nk sebar buruk orang ye tp sekadar berkongsi citer supaya i n kawan2 yg lain akan lebih 'ke ful' nk pilih penjaga anak...

dlm entry dulu i da citer keputusan amik bibik dulu cz ade kes kt taska bby kan? almaklumla 1st time dpt anak, sulung n baru seorang di saat ini...so naluri ibu mcm i 4sure la akan pilih yg terbaik tuk dia...keje tetap nk keje demi ms depan kami tp dlm ms yg sama anak perlu diletakkan di bawah jagaan org yg bulei dipercayai...
i pakat ngn kakak ipar nk pilih taska...beliau ade 3 anak (anak2 beliau la yg sokmo jd anak2 i gak)...pas survey merata2...tanya kenalan sana sini..dapatla 1 yg terbaik...even agak mahal berbanding yg lain tp menurut fakta yg km dapat owner nyer hebat, kursus sana sini...ade consultant yg sntiasa memantau n budak2 kt sana pn dr awal usia akan dilatih pelbagai kemahiran...pendek kata da ade xtvt pmbelajaran yg bagus tuk bebudak nh...
ade gak beberapa cegu yg ngajar sama2 kt skulah dulu...antor anak deme k sini...parents yg anta ank2 pn spesis lecturer univ...dtor etc...so xbape risola ngn pergaulan anak2 nh...mudah2an...
i citer mnde yg bulei diketahui umum je la ek...kena tapis byk nh:
tahun pertama anta ank ok jer sumer...tp masuk tahun ke2 mula rase lain mcm...tp i sbg ibu lmbat jg amk tindakan...pk perubahan deme 2 adalah perubahan yg biasa...anak2 da xnampak hepi bila sebut nk dihantar ke 'skulah ticer'...sokmo la demam,batuk, selsema...azim sndiri penah di 'edvais' seorg dtor pakar tuk tuka tempat asuhan dia...cz kesihatan dia problem...jap2 demam....jap demam...pk pasal alergik dia...byk kali da pesan jgn bg makan telur...rupa2nya?
tuk i, prob taska nh cuma dr segi pemakanan bebudak jer...yg lain i rase sgt tiptop...menu yg dipamer besar2 n cantik kt dinding taska 2 xbenar sama skali...at least budak2 akan dijamu 3-4x setiap ari bg makbapak yg anta anak dr kul7am-7pm...ape yg i dpat tahu yg menyebabkan i amik tndakan drastik kuarkan anak2 i kt c2 ialah:
  • menu ayam xpenah ado
  • sokmo ade menu ikan rebus jer
  • makan2 budak2 dicatu
  • bfast xpenah diberi, kalo budak lapo...smbat susu jer
  • 1 day aiman balik tgk ibu bg makan kucing, menu kucing tersebut ialah nasi smlm digaul ngn isi ikan jer...nk tau dialog dia? "ibu jgnla kasi kucing 2 makan, sedap nh eman lapa"...trus menitis air mata ibu dia ms 2...

  • dlm 1 mggu i prasan budak2 nh asik lapa jer...kalo sorg2 2 xpe...tp kalo 3 org skali? pelik? patut menu petang deme nh siap ade bubur la...kuihmuih la...

  • owner dia br bersalin so tgh berpantang time 2...sokmo amik anak lmbat tp ri2 trase nk amik awal...ngn muke xmalu i trus masuk smpai dlm...budak2 dok kerumun keliling tin biskut4segi beb...yg kt pgge biskut mayat 2...itulah yg deme makan...mmg sedap...tp kalo tiap x?
dlm dok lepak2 2 terkuar la citer dr pengasuh anak2 yg prihatin (staf diorg)...ri2 de sorang parents jamu kfc smpena besdei anak dia...owner nk kuar time 2...so pesan pd sumer staf jgn kasi budak2 makan, tggu dia balik dulu...alkisahnyer kfc 2 kan berbau ngn sgt hebat n budak2 asik mintak jer nk makan...xsaba diorg nk tggu...so staff yg paling senior amik keputusan jamu budak2 nh cz nh kan rezki deme...parents yg kasi pon mmg niat nk blanje deme...tp tggaikan la juga 2 ketul tuk owner...
owner balik siapla...sumer staf kena bambu ar depan sumer budak2, kena marah cz tggai yg saki baki jer kt dia...anak dia nk makan ape? (tuk makluman...body anak dia kategori obesiti tau) patut ar anak2 i badan x naik2...sumer p kt anak dia jer kot...

i n famili malas nk pjg citer, just kuarkan budak nh jer...pd parents lain bila deme bertanya br ar citer sket2...mende nh melibatkan bsnes...periuk nasi dia, xkan ar nk kejam sgt...nk tego dia, takat bulei sebut sket2 la...

but lately...dlm pemerhatian i taska nh da makin kurang budak2...ruang taska asalnyer adelah 2buah umah...tp nmpak yg sebelah nh da mula naik notis tuk disewa...wat ever kalo deme jatuh diharap bukan kt la penyebabnye...maybe ini adalah tempoh kesedaran tuk mereka menganilisis kembali ape yg kurang...i percaya parents lain bulei sbgmn yg i nmpak...tul x?
anyway thanx jg pd taska nh cz byk jg hasil asuhan mereka pd anak2 i...ade jg kemajuan dlm diri mereka sehari2...tq!

pas kejadian bibik nh...mulai esok azim,ammar n aiman akan ditempatkan ke taska yg lain pulak pass deme abis di pasti...hopefully taska yg kali ini lebih ok dr dulu...wait n see

i luv u so much

Do you feel me loving you
Do you feel me touching you
Do you feel me wanting you
Do you feel me honestly loving you

But i do have this fear
Fear for loving you
Fear for wanting you
Fear for lossing you

Let me love you the way i do
Let me love you just the way you are
Let me love you where ever you might
And let me love you for the rest of you

Do you feel me loving you?
Do you feel me so close in your heart?
Do you feel me missing you so much?
Do you feel me loving you honestly?

This is what i got left
The only things and feelings that i had for you
This is the only thing that i wanted to
And please dont take it away from me.
Do you feel me loving you?
And yes i really do!

mengapa wanita sgt istimewa

(sebenarnya nh entry dr blog lama, mommy nk delete blog 2 tp sayang lak nk buang post nh...)


Mama dan Papa sedang menonton TV, seraya mama berkata. "..i letih la..dah lewat ni, i nak tido lah...."

Mama pun pergi ke dapur nak tutup tingkap dapur, nanti masuk pulak lipas...leceh pulak nanti.. dah tu, ade pulak periuk dalam sink..rendam lepas makan tadi.. basuh lak periuk tu... susun pinggan kat rak, lap dapur..terpercik kena sambal masa masak tadi...check air panas dalam flusk..takut habis pulak nanti malam anak nak susu...memang dah kering pun flusk ni, jerang la air...sementara tunggu air masak, nampak pulak bekas gula dah kosong....isi la gula dalam bekas tu... check bubur untuk anak nak hantar ke taska esok..nasib baik ade lagi...ishh. ..ni lauk bila ni, semalam...dah beku dah...basuh la kejap....pegi yard, masukkan baju kotor dalam mesin basuh...penat dah ni, besok je la basuh... tik...bunyi air dah masak...curah air dalam flusk...ok settle... Baru teringat tak semayang lagi...on the way nak gi bilik, papa tgk tv lagi...nampak pulak beg taska anak...check. ..baju 2 pasang, towel...towel kecik utk lap hidung...calamine lotion untuk sapu ruam...pampers 4 keping....alamak. telupa pulak masukkan botol... basuh botol jap... ok settle...
ternampak pulak beg g keje...emm.. besok nak pakai beg polo coklat lah, asik2 pakai beg hitam ni je...salin jap barang2 ke dalam beg coklat...cek sume 6 poket beg, takut la tetinggal apa2..leceh pulak.. selalunya barang yang tertinggal tu la yang nak pakai nanti...hishhh sempit la beg ni...hangin je...nak kena beli beg baru ni... rasenya 25 hb ni Sogo sale kot... mana flyers tadi ek.... gi belek sana belek sini...ha ni die..ok, catit jap kat yellow sticker, nanti lupa..ok settle...
Tetiba dengar suara papa..."..u buat apa lagi tu..tadi kata nak tido.."...."..yelah nak tido la ni..nak smayang jap..."
masuk toilet..buat apa2 yang patut...cuci muka dulu..2 jenis lak tu...adoi..gosok gigi...smayang. ..pakai toner...pakai treatment cream...nak lawa and maintain punya pasal lah ni...
nanti orang kata baru anak satu dah macam anak 4 pulak...huhuhuhu...
bukak almari...emmm. ..pakai baju hijau ni lah besok...gosok kejap..check baju papa, baju papa pun kena gosok jugak ni...kat bilik belakang...
la, napa komputer ni tak tutup ni..gelas kopi pun ade lagi, dah bersemut dah..ishhh ...g dapur, basuh, sambung gosok baju...gantung elok2...kemaskan baju gantung2...masukkan seluar papa yang dah kotor dalam tempat kotor...ok settle..
dgr suara papa lagi..."..i dah ngantuk ni.."..dalam pada nak masuk ke bilik...owh. ..pokok aku dah nak mati ni ha..lupa dah 3 hari tak siram...ok, siram jap...check jap pintu ni...sah tak kunci lagi...grill pun tak tutup..ni kalau tak check ni, senang2 je mat indon masuk rompak umah aku...bukak lampu luar..
ni mainan ni sepah2...masukkan la dalam bakul mainan budak ni...banyak nya...sampai bawah meja makan pun ade...adoi.. ..ok dah ...
ok dah boleh baring...adoi sakitnya pinggang...cium si comel ni kejap...selimutkan die...la..napa basah ni...emm, tukar la pempers ni...tak bagus la brand ni, nanti nak tukar lain la...nanti g Sogo 25 hb ni beli la skali...ok sayang tido k...kalau boleh jangan la bangun tgh malam ni eh..tido sampai pagi k...gud nite..sweet dreams...
aaahh...sedapnya dapat baring...mana pulak lotion sapu kurus aku nih...ha, ni dia...sambil sapu lotion kurus,,,setkan alarm...setkan program kerja besok...pg kul 9.30 ade meeting..
ahh...boring. ..panas pulak lotion nih..dah la...emm..sedapnya lelapkan mata...Ya Allah...terima kasih untuk rezekiMU hari ini,...mohon keberkatan dari mu tuhan...papa pun bangun tutup tv..."...i dah ngantuk sangat ni...nak tido lah...citer pun tak best malam ni, bola pun takde..."...selang seminit ...dengar suara papa berkeruh...dah agak dah....
So?....apa yang peliknya..??
Anda tahu kenapa wanita hidup lebih lama?... SEBAB ADE BANYAK KERJA NAK KENA BUAT....tu yang tak boleh nak mati cepat tu...

foward jugak kat lelaki-lelaki so mereka akan hargai emak, isteri, dan kawan 2 dengan lebih baik lagi...
Tak kira la wanita berkerjaya atau surirumah... setiap wanita adalah istemewa dengan cara mereka sendiri...

Kalau lelaki mengakui kebenaran ini....hormat dah hargailah mereka...untuk keperibadian dan kebolehan mereka untuk berdikari...

Saturday, November 27, 2010

Kasih selamanya 1st GA



Jom join Giveaway..
Klik Sini..

Tarikh Tutup :
22 Disember 2010

berkhatan

pg nh ajim bakal dikhatan kan...even br 4 taun tp disebabkan sumer sepupu sepapat beliau nk kena sunat...mommy join kan ajim skali...rasenyer biase la kan budak umo 4 taun kena sunat...tp naperla mommy kecut peyut...sumer mende yg betui mommy da citer kat ajim...cmne proses khatan 2 n siap buat perjanjian ngn ajim kalo dia xnangis leh dpt adiah...betui ke cara mommy ajor dia?!...kompem nangis nyer ank mommy nh tp mommy harap sumer plan berjalan lancar...xbuat skang, bila lg kan?
ingatkan mommy sorg jer gelabah, tgk abi pon xlena tito...sape yg nk kena sunat nh? hehe

mommy sambung lg...now da balik dr klenet tp huargh!!! mcm2 perasaan ade...buat pengetahuan korang mr anakanda (ajim) xjd dikhatankan huhu...dia buat perangai la tadi...pujuk nyer pujuk xmakan gak...kitorg balik jerla...sebenarnya saat nk nunggu giliran ajim lg mommy da rs agak2 xpuas ati pd abi yg asik tunjuk muke xconfident sal ajim nk khatan nh...n siap buat pengakuan ponn...siap ckp xsmpai ati anak nk kena sunat...huhu xkanla mommy yg kena masuk nh?! tp nk bengang sgt pon nk wat cmne...sbb 2 la mommy cayang abi bcz of perasaan empati abi yg tinggi cuma time2 gini rase xsesuai lak...ajim mmg sorg budak yg manja tp as a mom, mommy yakin ada saat n ketika nya ajim akn tunjukkan ke gentleman nyer...tp aiseh time nh sifat mulia abi jatuh kt ank la plak hehe...agk malu la jugak sekejap td kt org2 lain yg ade kt klenet 2 td

selain dr kisah ajim wat perangai td...mommy sajer nk citer kt korg kesedikitan unfair yg berlaku pd ajim mase kt klenet dotdot td...mommy pakat ngn along n aja nk sunat budak2 nh...sumer skali 5 org n along mula dgn turn no 2 tuk anak dia nama aiman, diikuti ammar...anka aja...eqal n ayien n last skali br ajim...maklumla mommy kan adik...itut je la...da deme susun g2...kalo itut patut ajim yg tgh2 sbb dia sorg2 n lebih rapat ngn ank2 along (saje jer nk tmbah point hot nh huhu)...sebenarnyer mommy xbape puas ati cz de budak len yg cube potong trip ajim...reason assistant klenet 2 ialah deme register sama2 ngn kitorg...tp patut ke time ajim br nk potong ha?! sama ada ank dia dulu @ abiskan kitorgla dulu kan? makbapak budak 2 plak ckp diorg ade hal kena wat cepat...loh kitorg yg nunggu berjam nh per citer beb...ade hal kunun...ank sunat xkan korg nk p shopping kut...huh sabor2

mommy perasan assistant 2 cm da tersedar problem 2 disebabkan oleh dia ckp yess kt diorg tanpa bincang ngn kitorg dulu...so dia panggil ajim senyap2 masuk bilik rawatan yg ms 2 ayien ank aja xsempat kuar lg...ajim ternampak ayien yg tgh meraung so ape lg terus down la my hero nh...doktor kt dlm 2 siap ckp kalo dia xnak lg diorg nk bg kt org lain dulu...huh xde perasaan lgsung...ape salahnyer dia tolong pujuk budak nh...xyah tunjuk muke sinis...mentang2la da byk customer tggu kt luar...so budak potong trip 2 berjaya gak masuk bila ajim trus lari keluar

pas budak potong trip 2 kuar ade makbapak budak2 lain yg dtg awai padahal turn diorg petang nnt amik peluang potong trip ajim ms mommy berusaha nk dukung ajim masuk bilik rawatan...huargh ape citer nh...mommy da mula xdpt nk control emosi...bengang tahap gaban...cmne diorg dibenarkan masuk lak...kitorg xckp pon ajim xjd sunat n pihak klenet dotdot 2 leh wat spekulasi cm2

skang nh kitorg dah smpai umah...mommy byk diam n duk dlm bilik sbb malas nk tgk muke adikbadik lain yg tersenyum sinis...pinggang mommy da mula sakit sbb dukung ajim lama td...hope baby dlm peyut xde pape...rase tertekan dr sumer sudut...abi, ajim, klenet dotdot, family...now mommy da tenang diri pas sembang2 ngn bespren mommy td makcik sitisifir...dia tau ape yg mommy lalui...lega la sket

cian ajim...maybe mommy xpatut amk keputusan sunatkan ajim lg...mommy pk kalo ank along n aja yg sebaya ajim pon sunat?! why ank mommy xleh lak....mommy lupa la ank mommy nh kecik lg...masih byk mase...xyah terburu2...tggu taun depan ke time ajim darjah 1 ke...mase 2 ajim maybe da paham nape mesti bersunatkan? sorry la mommy lak yg emo lebih2 td hik!

Friday, November 26, 2010

"Baby With Bottle Give Away!!".

nh gambor anak sedara mommy, nk letak gambor ajim xde lak amk mase dia pegang susu botoi...so mangse mommy ialah....jeng2

Nama Bayi : ALYA DANIA BINTI NOR DAIMAN

Umur : 4 bulan (mase gambor diamek, skang da 2 taun ;p)

Mommy tag :

sitisifir
mrzoab


Give Away celoteh ckynwan..

mommy join contest oleh ckynwan laks...



dianjurkan oleh ckynwan
tapi diperkenalkan oleh cute mum ;p
nak join??? klik je kat link atas yg ada nama ckynwan tu ye...

mommy nk tag...



contest 'LIKE..LIKE'

mommy join contest nh ;p

mommy tau contest ni dari cute mum

hadiahnya memang best tau!rm50.00!!

so korg2 tau daripada mommy kan kan2..so mommy as ur referral okeh!

tq so much tuk sumer!muah2!..jom join ramai2!kannyer susah pon..bese2 je..

ote jom tengok info lanjut sal contest nh klik!

Thursday, November 25, 2010

GA Teka & Menang Ibu3A


mula2 da nk stop tp terperasan msg kakyong kt chatbox...den torai jo la yo ;p
hope betul2...main tembak jer
jawapan 1 :

RM 83.38


jawapan 2 :

RM84.38


.1 ST GIVEAWAY-The Chronicles Of Yaya-


JOM JOIN GIVEAWAY PERTAMA YAYA!!
GIVEAWAY INI DIBUAT SEMPENA HARI JADI YAYA 1 DISEMBER NANTI

**Me + My PINK Stuff**


salam...mlm nh mommy sungguh xde keje, mentang2la syif abi xabis lg...seronot lak dok buat bw...jalan2 nmpak contest yg mama gee anjurkan nh, kebetulan mood nk try join ape2 contest yg ade...cm best jer...sorry ye puan kiter xberkenalan lg...hope anda sudi jadik kawan saye ;p...mommy bukan ler sorg pinkholic sgt tp ade gak koleksi berkaler pink nh (oops sy mendedahkan kelemahan saya kah?!) xkira kan hehe...
mommy pilih gambar nh cz gambar nh dikandid mase mommy tekun wat keje (ekceli mommy sedar jer mase gambar nh diamik, saje wat2 xto ;p)...saje nk tunjuk nh antara koleksi baju yg mommy suke pakai cz harganye yg alahai...skali seumur idup beb mommy blanje byk tuk sepasang baju, tudung yg share ngn adik mommy, brooch yg mama ai beli dr sabah n paling byk sentimental value nya ialah jam yg mommy pakai 2, da xingat bape taun, kakak mommy beli dr jepun mase dia blaja dulu tp br skali tukau bateri...dia ckp murah jer beli kt pasar lambak tp terkena yg long lasting...rejeki2...ramai yg tego betapa klasik nyer jam nh tau
panjang lak entry nh...k la nh sedikit sebanyak info psl contest: (kopipes je la ye puan ;) )

Buat JULUNG2 kalinya..sebagai tanda penghargaan mama pd uols yg sudi kuar masuk blog mama tanpa JEMU...Mama buat satu contest utk uols...My first ever contest.....
Tapi rasanyaa contest ni sesuai utk peminat pink je kot..Takpe..lain kali mama buat contest tema lain lak yea...
**Me + My PINK Stuff**


SYARAT2NYA :-
  • WAJIB jadi follower mama ye..(done)
  • Buat 1 ENTRY pasal contest ni. (done) Masukkan Badge Contest di atas 2. {kalo takleh save gambar tu..uols print screen dan edit kat paint...hehe kena berusaha sket ya}
  • Letak gambar uols dengan APA SHJ brg yang berwarna PINK.(done) Pink sajork, biru, pepel, hitam tak bley ya..hik3...Kereta, kasut, baju, tudung, teddy bear, tong sampah, pensel..apa2 sajelah asalkan barang tu pink...Jgn letak gambar barang je...gambar uols sekali mesti ada..buatlah aksi GEDIK2 sket...hahahaaha...{gambar tu bioo clear ya..yg kabur2 reject}
  • Last sekali tulis kat bawak gambar tu 'I'm a BIG FAN of MamaGee's blog!!" dan LINK kan kat BLOG MAMA {hik2...sapa tak tulis ni..out terus..}
  • Tinggalkan LINK penyertaan kat bawah N3 ni ya.
  • Takyah tag sesapa....Ok itu aje...senang kan??
TARIKH TUTUP : 29/11/10 kul 8 PM dateline xsmpai lg kan?!

Gambar yg PALING MENARIK di mata mama akan dipilih sebagai PEMENANG!
{kalo ada byk gmbr yg menarik di mata ni...undian akan dibuat ya..}

Nak tau tak hadianya apa?? Hadiahnyaa ialah jeng jeng jenggggggggg

Dari AMFEAZ'S Creative Collection

Kerongsang dr Mak Ngah Collection..
{Ini antara dr hadiahnyaa....shomel tak?? kalo nak..apalagi..join arrr, InsyaAllah..mama akan tambah lg hadiahnya..}


GUD LUCK UOLSS...!!


aiseh lupo lak

"kids & baby photo contest"

hehe mommy baru blaja nk join moin contest montest nh...koleksi gamba ajim mmg byk...maklum la mommy n abi kan giler kamera...byk yg best tp gamba yg mommy pilih nh adalah antara gamba yg menawan hati mommy...senyuman ajim depan kamera, kunun2 2 la gaya paling macho yg dia buleh buat...time nh umo xsmpai setahun tp bila bg pakai kemeja 2 nmpak cm budak besor lak...anyway hope de rezki ajim...kalo menang dpt earing...heheh mommy ler yg pakai, kalo xsesuai hope yg dlm peyut mommy skang nh baby girl...kalu x mommy smpan tuk coming-coming soon nyer baby mommy lagik ahaks!

siok gak bw nh...leh tau byk perkara n kenal kawan2 baru...hope cik safiyyah sudi jd kwn saye ;p...bodek2

info psl contest:

1. anda mesti menjadi follower blog kedua saya. http://sweetlikekisses.blogspot.com.Selepas ini pemenang akan di umum di blog baru:)..

2. anda mesti tag kepada 8 orang maksimum.tidak boleh kurang.dan bila anda telah tag anda mesti inform pada kawan anda yang mereka telah ditag.:)

3. letakkan banner contest di sidebar anda.

4. anda mesti sertakan satu gambar.tidak kisah gambar anda zaman baby,zaman anda budak budak,gambar adik anda,gambar anak anda,gambar anak saudara anda..

5. hantar link entry anda didalam kotak komen entry contest ini.

6.mesti mulakan title entry dengan nama contest.

7. wajib diberitahu didalam entry tentang contest ini dan hadiah yang bakal diberi kepada pemenang.


tarikh tutup sehingga 30 november 2010 .tetapi terpulang pada saya jika hendak menamatkan tarikh lebih awal:)..so be alert!:)


hadiah yang bakal dimenangi ialah earring dari lazo diamond jewellery.white gold.



banner contest
*letak di sidebar dan di dalam entry



p/s :: selamat mencuba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


oops lupa lak...kena tag 8 kwn kan?! aiyark mommy xramai kawan lg dlm nh...xpe mommy mula ngn kwn baik mommy dulu k...mari kita lihat siapa yg kena...

ajim yg tekun


nh merupakan xtvt kegemaran ajim, main jigsaw puzzle...kdg2 kalo mood dia ok...ajim akan setelkan sorg2 game 2...tp kalo dtg hangin xbaik...mommy fening ke nk pengsan ke...tetap kena layan dia buat jigsaw puzzle 2 smpai muntah2 hehe...jgn marah sebenarnyer time ngandungkan ajim dulu...nh la mende yg mommy buat...xde keje kan ;p

Wednesday, November 24, 2010

klaz tuition cucu2 mamatok


sebenarnye mommy xplan pon nk bg tusyen tuk ajim time cuti skoloh nh...tp mamatok da hire sorg cegu merangkap kawan mommy kak ida tuk ajor eqal n eman...so budak2 yg lain pon dgn penuh semangat blaja yg tinggi nk join klaz skali...kebetulan 1st day kak ida mai mmg ade blikan buku keja tuk ajim skali...2 buku, buleila ammar tumpang sekaki...mujur ayien tgh tito time nh, kalo x jenuh gakla...bagus gak xtvt nh drp deme mendengar bebelan mommy tiap2 ari cz xlarat nk layan karenah deme time2 gini...alah ngandung xabis lg...cian budak2 nh...padahal tuk kpli ri2 mommy apply prasekolah...tp dlm cuti skoloh nh asik nk berperang jek ngn budak2 nh hehe...

Monday, November 22, 2010

kOLuMpO






br balik dr kolumpo mlm td...sebuah perjalanan yg xdirancang...abi xsggup tinggalkan mommy n ajim di parit buntar sebab mamatok n ciknie ke umah nenek tuk hadiri kenduri kawen ank dr sham (kulaan sebelah mamatok) n along lak balik ipoh...pujuk punyer pujuk, mommy pon itut gak abi walaupon sebenarnyer mommy sgt2 xlarat disebabkan alah mengandung xabis lg...tp dlm xlarat 2 alg2 smpai kl kan...smpatla kitorg menjengah ke autoshow kt matrade n aquaria klcc ;p

Friday, November 12, 2010

bEsDei aJiM 4tAhUN


hadiah ajim sempena umur da capai 4tahun...harap maklum adiah nh adalah sumbangan ikhlas dr mr abi yg sgt murah ati pd anak...mommy?!hehe sponsor kek kecik2 jer tuk habuan cegu n kwn2 skolah ajim jer...ajim jaga molek2 ye toys nh...bia tahan smpai umo 40 taun hehe

Wednesday, November 10, 2010

korang dpt bayangkan x mcmn rasenyer?

Salam, dukacita dimaklumkan, pengambilan gstt (isi kekosongan)bagi sesi 2011 tidak dapat dilantik kerana JPN P.Pinang telah mendapat bekalan guru yang mencukupi. Tapi jawatan utk guru ganti insyallah ada. Harap maklum

yatie bagitau ai smlm pas dia dpt fwd msg dr keyrul...xto nk komen pe dlm nh...tp korang bayangkanler camne rasenyer...da 5 taun buat keje nh n tuptup peluang ai ditutup buat sekian kalinyer...agak2 nk makan per taun depan?!

Saturday, November 6, 2010

alahan mengandung


hehe lama gakla mommy xupdate pape kt cnie...since peknen nh mommy da mula kehilangan mood n malas nk bukak leptop nh...kali nh mommy mula rase alahan mengandung awai sgt...bfore tau de bby dlm peyut lg mommy da mula rase fening2 n loya nk muntah...bla time rase nk pitam br la p klenet menge'check'....sah de bby la hehe...da nk masuk 2 mggu mommy dlm keadaan nh...mommy malas nk layan n paksa menyumbatkan diri ngn mknn tp biase la pas2 msti uwekk ;)...takot kena masuk spital nyer psl...buat mase nh mmg rekod la even muntah teruk pon xkena check in lg...ekceli mommy segan cz takot org kate mommy ngade2...tp ntahla mr abi yg diharap bg sokongan lebih dr org len pon da mula komplen ckp mommy nh lemah sgt...aii mcm xde esperien mase ngandung yg dulu jer abi nh...xpe demi bby, bia la pe pndangan org...at least mommy kuat kt dlm tau...kt tahan jer ye bby...hope alahan nh akan berlalu ngn cepat...pas2 kt mkn puas2 ye...bby nk makan ape? ;p...abg ajim nh sebenarnyer dr td tgh buat aksi kt sebelah mommy...br pas kena marah cz buat astro jd rosak...skang kitorg da xleh tgk tv huhu
 

This Template is Brought to you by : AllBlogTools.com blogger templates


Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL