iNgAt2 SoKmO...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

nak itut mummy?

Friday, June 21, 2013

ekad dari azim

kad hari jadi hasil kreativiti anakanda mommy, c azim fikri...1st time tengok..,terharu cz ada jugak keinginan azim tuk hadiahkan mommy sesuatu...geli hati sebab sempat pulak azim letak bunga yg mommy buag untuk buat kerongsang...sebelah dala bulei tengok lukisan famili n siap sign lagi tu hehe...bahagian tengah kad mommy ingatkan origami biasa ja, tapi rupa2nya itu cubaan azim untuk buat envelope, bahagian dlm envelope ni ada sekeping kertas dengan lukisan sebuah rumah...wah, azim begol2 siyes nk bg mommy rumah nh...moga termakbul impian mu nak :)

Thursday, June 13, 2013

besdei anakanda arif

hepi besdei tuyu....hepi besdei tuyu...hepi besdei tu arif....hepi besdei tuyu....cayang anak mommy busyuk2 nh...hari ni  13jun, bermakna besdei arif yg ke2...alHamdulillah ya Allah kau kurniakan kami permata yg xternilai...anak2 ku sihat n cerdik...semoga mereka menjadi orang yg soleh, terpelihara iman serta maruah...pandai berdikari dan berjaya di dunia dan akhirat...ya Allah kau makbulkan lah doa ku ini...berikanlah anak2ku kebahagiaan dan kesenangan di dunia serta akhirat...amin ya rabbil alamin...

Wednesday, June 12, 2013

panda? huh!

dapat whatsapp dari abi gamba nh...grr grrr....cukup2 ler abi, da 8 tahun nh...penatla....konon ini nama manja mommy dr abi...sabar ja la...alkisah masa2 dulu...penah ada game yg berbentuk soalan n kononnya jawapan kita tu adalah mencirikan apa yg bakal berlaku @ bagaimanakah sifat kita...mommy xingat sgt mcmn gamenya tapi situasinya bermula dengan perjalanan masuk hutan...soalan terakhir yg buat mommy bengang...lebih kurang camni kot.apakah haiwan terakhir yg anda lihat sebelum anda tinggalkan hutan tersebut...agak2 ler abi nk jawab tu...akibatnya setiap kali nampak gambar menatang nh...xkisahla background pape ke, iklan, brand product ke...g zoo ke...mommy mesti kena kutuk kaw2 nyer

Tuesday, June 11, 2013

besdei mommy again n again

alHamdulillah ya Allah atas umurku yang telah Engkau berikan... terima kasih juga untuk setiap rezeki yang Engkau kurniakan... terima kasih untuk setiap cubaan yang Engkau turunkan... terima kasih untuk setiap bakat dan ilham yang Engkau kurniakan... sesungguhnya terlalu banyak yang diberikan, namun terlalu sedikit pengabdianku terhadapMu... semoga Allah juga merahmati kedua ibubapaku... di hari jadi ini daku sedar betapa besarnya kasih sayang, walau hanya di alam maya, sahabat baru dan lama, keluarga jauh dan dekat... hanya kesejahteraan kupohon menjadi milik kalian... terima kasih daun keladi buat suamiku tercinta... love u too, sayang ♡

Monday, June 10, 2013

hakikat c azim fikri

cak!
hari ni 10june, besdei arwah abah mommy...jom sedekah kan Fatihah dulu...semoga roh ayahanda mommy sentiasa dicucuri rahmat dan tempatnya dikalangan org2 yg soleh hendaknya...,
nak cerita alkisah anak sulung mommy nh... tengok lukisan ninja yg dia buat nh...bulei tahan jugak bakat dia kan? kira oraitla berbanding tangan mommy nyer nie hehe...
baru saja abes cuti pertengahan tahun, azim da selamat dikhatankan...alHamdulillah...sebelum bersunat hari tu mommy memang sgt risau, buleh ke buleh ke buleh ke...takot sangat azim buat perangai masa tu...sebab ini bukan kali pertama azim bersunat...pernah masa umur azim 4 tahun...mommy nak joinkan azim dengan sepupu2 dia...tapi perancangan nya x menjadi...masa tu azim jadi orang terakhir selepas sepupu dia ayien...ayien sakan menjerit masa kena sunat tu...ape lagi...xcuak ke kalo jadi azim?
tahun nh azim darjah 1 di sri addiniah...mungkin da jadi 1 yg biasa kt sekolah nh kanak2nya bersunat awal so xde masalah untuk diorang solat berjemaah di masjid terutama solat jumaat...jadi hal nh rupanya menjadi rangsangan untuk azim...masa dia bagitau nak bersunat ritu, mommy cam caya xcaya je...tapi tawakal jer...mana tau kan, sempat mommy n abi jalankan tanggungjawab kitorang :D...
pagi nak pergi, azim masih tunjukkan muka semangat...tapi muka abi yg semacam...teringat lak kata2 mama mommy...lelaki biasa nya takot masa bersunat, akad nikah n wife nak bersalin hehe...lek lek abi, mommy pon nebes gak nh...
dan akhirnya, walaupun azim menangis, jerit, meraung n merayu...beliau selamat juga dikhatankan...dialog azim yg mampu buat mommy tersenyum... 'azim da jadi anak lelaki'...err penah x korang tengok, budak kena sunat sambil main ipad? azim lew tew ngee ngee

 

This Template is Brought to you by : AllBlogTools.com blogger templates


Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL